Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Vurgun Yapan DForce Hacker’ının Kimliği Belirlendi Mi?

Merkeziyetsiz finans sektörü 19 Nisan tarihinde yeni bir saldırı ile sarsılmıştı. DForce Network’e bağlı Çin merkezli kredi platformu Lendf.me‘nin bütün fonlarının hortumlandığı ortaya çıkmış olsa da bu olayla ilgili gelişmeler hala devam ediyor.

Saldırının üzerinden günler geçmesine rağmen hala güncel olmasının sebebi ise hacker’ın, protokolün yöneticileri ile pazarlık yapıyor olması. Lendf platformundan 25 milyon dolar değerinde çeşitli kripto para birimlerini çalan hacker, ne yazık ki bunları ağın dışarısına çıkartamadı.

“İyi Niyet Göstergesi” Olarak Milyonlarca Doları İade Etti

Lendf.me yöneticileri ile iletişime geçen ve kendi e-posta adresini veren hacker, ilk başta 250.000 dolarlık PAX token’larını, daha sonra ise Huobi borsası aracılığıyla 2,6 milyon dolarlık varlıkları Lendf platformuna iade etti. Hacker’ın fonları aktarmak için kullandığı 1inch.exchange isimli borsanın sözcüsü, siber suçlunun kendisi ile ilgili birçok veri sızıntısına yol açtığını belirtti. Hacker’ın IPFS tabanlı önyüz kullanmak yerine, web tabanlı içerik iletim ağını kullandığı da ortaya çıktı.

Hacker’ın Çin merkezli olduğu ve Mac cihazı kullandığı ortaya çıktı. Saldırganın iyi bir programcı ancak tecrübesiz bir hacker olduğunu belirten yetkililer, pazarlığın hala devam ettiğini ve fonların hepsinin bile alınabileceğini belirtiyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment