Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

California’daki Siyasi Adaylar Artık Kripto Parayla Bağış Alabilecek

California’daki yetkililer, siyasi adayların kripto para cinsinden bağış almasını yasaklamıştı. Bu yasak artık kalkıyor.

California eyaletindeki yetkililer, siyasi adayların kripto para cinsinden bağış almasını yasaklayan kanunu yürürlükten çıkarma kararı aldı.

Alınan yeni karar, önümüzdeki 60 gün içerisinde yürürlüğe girecek. California’daki siyasi adaylar böylece destekçilerinden kripto para cinsinden bağış alabilecek.

Bu bağışların ABD merkezli bir aracı üzerinden gönderilmesi ve normal bağış limitlerini aşmaması gerekiyor.

Eyalet yetkililerinden Davin Bainbridge, alınan yeni kararın ardından, “Yeni ve sürekli değişmekte olan bir döneme girdik.” dedi ve şunu ekledi:

“Sektör geliştikçe, biz de bu mevzuatı değiştirmek durumunda kalabiliriz. Ne de olsa bu, çok yeni bir sektör. Ama inanıyorum ki bu regülasyon, bir yandan kripto para cinsinden bağış alınabilmesini sağlarken, öbür yandan bunun kanunları çiğnemeden yapılmasını sağlayacak.”

California eyaleti, siyasi adayların kripto para cinsinden bağış almasını 2018 yılında yasaklamıştı. Alınan bu yeni karar, dört yıllık yasağa bir son getirmiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!