Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Call of Duty Oyuncuları 3 Milyon Dolarlık Kripto Para Vurgunu İle Suçlanıyor!

Bir grup Call of Duty oyuncusu yetkililer tarafından 3 milyon dolarlık kripto para soygununu yapmakla suçlanıyor. İddialara göre söz konusu grup kurbanlardan birinin cep telefonuna erişim sağladıktan sonra kişinin sahip olduğu kripto para cüzdanlarına da giriş yaptı ve bütün portföyü başka kaynaklara aktardı.

Chicago Sun-Times kaynağının aktardığı habere göre, bir grup Call of Duty oyuncusunun başı yetkililer ile ciddi anlamda dertte. Times’ın mühürsüz ve görüntülenmeye açık mahkeme evraklarına dayanarak aktardığı habere göre, gamerlar bir cep telefonuna erişim sağladıktan sonra içerisindeki uygulama cüzdanını kullanarak bu yola başvurmuşlar.

Hırsızlık olayına karışanlar ”herhangi bir suçla suçlanıyor olmasa da”, 3.3 milyon dolardan daha fazla kripto para birimi çalma şüphesi ile karşı karşıyalar.

Olaya karışan ve Bloomington içerisinde yaşayan bir adamın FBI ile paylaştığı bilgilere göre, grup birbirlerini Call of Duty oynarken buluyor ve kendisi de gruptaki kişilerden birisinin kendisine ”swatting” yapması sonrası olaya karışıyor.

Swatting terimi bir kişinin, hedefledikleri kurbanın evine sahte bir acil durum çağrısı yapmasına verilen isim. İstenilen sonuç bir SWAT ekibinin kurbanın evine baskın yapması. Kendisini bu yolla ikan ettiklerini belirten ismi belirsiz kişi, daha sonra grubun 100’den fazla telefona erişim sağlamasını sağlamış ve hırsızlar da bu şekilde milyonlarca dolarlık kripto para çalabilmiş.

Ancak görünüşe göre telefonlara erişim sağlanmasını sağlayan asıl isim de bu olayda kurban durumunda.

”Hayatımda daha önce hiç kimseyi kripto hackleyerek kar elde etmedim.”

Son sözü ise mahkeme söyleyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment