Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Foundation, IOHK ve Emurgo Yollarını Ayırdı

IOHK’nin CEO’su Charles Hoskinson, yakın zamanda bir röportaj vererek Cardano ve Bitcoin hakkında yorumlarda bulundu. Cardano Foundation ile Bitcoin Foundation’ı kıyaslayan Hoskinson, şu yorumu yaptı: “Bitcoin, başarılı olmak için Foundation’a ihtiyaç duymadı.”

Bu yorum, Cardano [ADA] projesinin üç ayağından biri olan Cardano Foundation’un IOHK ve Emurgo’dan ayrılmasının ardından geldi. Düşüncelerini Foundation’a henüz cevaplanmamış bir açık mektup ile ileten Hoskinson, konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

“Biz bu durumla 2 sene baş ettik ve çabalarımız sonuçsuz kaldı; Emurgo ve IOHK, Foundation’ın mevcut yönetim sistemine dair duydukları güveni kaybettiler ve kamuoyuna yolumuza Foundation olmadan devam edeceğimizi bildirmek bizim görevimiz.”

Hoskinson, Cardano Foundation’un Yönetim Kurulu Başkanının iş etiğine uygun hareket etmediğini ve ‘adam kayırdığını’ ifade etti. Bunun yanısıra Foundation’ın toplantı gruplarını kontrol etmek, halka güncel ve doğru bilgi vermek gibi görevlerini de yerine getirmemesi gibi problemlerin bu 3 kurumu ayrılışa sürüklediğini ifade eden Hoskinson, şunları ekledi:

“Şu anda Cardano Foundation’un yararı, Bitcoin Foundation’ın Bitcoin’e olan yararından daha fazla değil ve Bitcoin’in bu kadar tutulmasında Bitcoin Foundation büyük bir rol oynamadı. Bitcoin’in başarısında birçok insanın emeği rol oynamıştır.”

Hoskinson, Dünya geneline yayılmış Cardano topluluklarının durumu hakkında da kimi açıklamalarda bulundu:

“27 tane ülke gezdim ve insanların uğradıkları hüsranları, hayal kırıklıklarını gördüm. Güney Kore’de iyi bir izlenim bırakmamak bizim için affedilemez bir olgu. Piyasaya giriş yaptığımızda insanlar zirve fiyattan ADA satın aldılar; şimdi 0.07 dolar seviyesinde olmamıza rağmen bu insanlar hala bizimle. Çok fazla para kaybettiler ve yine de bizimleler ve projemize inanıyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment