Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Foundation’a Dava Açıldı!

Cardano Foundation 16 Mart tarihinde yaptığı bir açıklamada, Z/Yen Group Limited (UK) isimli araştırma firmasının kendilerine karşı dava açtığını duyurdu.

Söz konusu finansal teknoloji araştırma firması aslında Cardano Foundation’ın eski ortaklarından birisiydi. Firma 2018 yılının başlarında “The Quantum Countdown: Quantum Computing and the Future of Distributed Ledger Encryption” isimli bir raporu hazırlamak için Cardano Foundation ile beraber çalıştı.

Cardano kurucusu Charles Hoskinson da 15 Mart tarihinde yaptığı canlı yayında söz konusu firmanın kuantum bilgisayarlara dirençli imza teknolojisi üzerine çalıştığını belirtmişti.

Cardano Foundation tarafından yapılan açıklamada Z/Yen Group’un dava açma sebebinin 2017 yılının Temmuz ayına dayandığı belirtildi. Cardano Foundation’ın o tarihlerde bir sözleşmeye uymadığını belirten yetkililer, Z/Yen Group Limited tarafından ortaya atılan bütün iddiaları da reddettiklerini belirtiyorlar.

Cardano buna ek bir açıklama yapmasa da, durumun telif hakları ihlalinden kaynaklı bir sıkıntı olabileceği kulislerde konuşulmaya başlandı. ADA‘nın bütün bunlardan nasıl etkileneceği ise merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment