Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Vakfı Duyurdu: Projenin Yol Haritası Ne Durumda?

Cardano Vakfı, 2 Ağustos tarihinde Twitter hesaplarından bir açıklama yaparak, projenin durumu ve gelecekte yapılmasını istedikleri şeyler ile ilgili bir açıklama yayınladı. Konuşulan konular, genelde yol haritasını içerirken aynı zamanda araştırma geliştirme, yazılım safhaları, topluluğun durumu ve diğer şeyler de masaya yatırıldı.

Cardano yol haritası üç ana temel üzerine otururken, bunların da projenin temelini oluşturması planlanlıyor. Topluluğun büyümesi ve istekleri, bu sac ayaklarından ilkini oluşturuyor. İkinci prensip ise, Satoshi’nin orijinal vizyonuna sadık kalmak ve bu yolda ilerlemeye gayret etmek. Son olarak ise, ekip projenin ilerlemesi konusunda akılcı adımlar atmak istiyor. Sessiz ama derinden gitmek isteyen ve sağlam bir şey ortaya çıkarmak isteyen ekip, işin reklam boyutunun, şirketin yaptığı dev yatırımsal işlerin önüne geçmesini istemiyor.

Şu anda ekip Byron adı verilen bir aşamada ve bu aşamanın başta kodlama olmak üzere çeşitli şeylere eğilmesi bekleniyor. Yapılan açklamada da şu ifadeler kullanılıyor:

”Şu anda Byron ismini verdiğimiz bir safhadayız ve geliştirmeler ve de iyileştirmeler yapmaya devam ediyoruz. Bunların arasında kodlama ve bugları kaldırma gibi özellikler var. Dizaynı da geliştirip API’ler ile entegrasyonu da sağlamak diğer önceliklerimiz arasında.”

Topluluğun da inandığı temel şeylerden birisi projenin artık daha kompleks, daha bağımsız ve daha efektif olmaya doğru gittiği.

Byron’dan sonra Cardano ekibini bu sefer de Shelley evresi bekliyor. Bu evrede de merkeziyetsizliğin, ağa girmesi umut ediliyor. İşlerlik, çalışabilirlik, stabilite ve güvenlik için ekip; bu evrenin yaklaşık bir buçuk yıl süreceğini ön görüyor. Yol haritasına göre IOHK’nın ana amacı akıllı kontrat modelleri üzerine yaklaşmak. Bunun için de, mühendislik ve bilim ekibi şu anda öncelikli görevleri yerine getirmeye ve ağ içinde kontrolü bir süreliğine de olsa ele almaya başladı. Cardano topluluğu da bu durumdan memnun ve şu açıklamayı yapıyorlar:

”Bir kripto para, ancak topluluğunun arkasında durduğu kadar güçlü ve iyidir. Biz de Cardano olarak böylesi güçlü, sabırlı ve muhteşem bir topluluğu ardımıza aldığımız için çok mutluyuz. Ekibin daha iyi çalışması için biz de elimizden gelen yardımı y apacağız ve umarız topluluğumuzu da en efektif yönlerimizden birisi haline getirmeyi başarabiliriz.”

Cardano, Ethereum ağındaki akıllı kontratların temelini alarak, onlara bir miktar daha farklı özellikler katmayı amaçlayan ve birçok yazılımcı tarafından muhteşem olarak nitelndirilen bir proje.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment