Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardi B, Yeni Memecoin’in Reklamını Yaptı, Blockchain Uzmanları Uyardı

Ünlü rapçi Cardi B’nin X hesabı, pazartesi gecesi geç saatlerde bir memecoin olan WAP’in reklamını yaptı ancak blockchain güvenlik şirketi PeckShield, bu token hakkında endişelerini dile getirdi.

“Cardi B’nin X hesabı ele geçirilmiş gibi görünüyor” diye yazan PeckShield, “Gönderide yer alan adres veya bağlantılarla etkileşimde bulunurken dikkatli olun” dedi.

Cardi B’nin ünlü şarkısına ithafen oluşturulan WAP token’ı, pazartesi günü bir resmi web sitesi ve kendi X hesabı ile birlikte piyasaya sürüldü. X hesabı, başka bir rapçi olan Iggy Azalea’nın kendi token’ı MOTHER’ı tanıtmasının ardından WAP’i bir dolandırıcılık olarak nitelendirdiği bir gönderiye yanıt olarak, Cardi B’nin kedi temalı token’ı tanıttığını gösteren bir video paylaştı.

Hesabı hacklenmiş olabilir mi?

Genellikle ünlü hesapların hacklenmesi sonrası sahte promosyon gönderileri hızla kaldırılırken, memecoin promosyonu, gönderildikten beş saat sonra hala Cardi B’nin resmi hesabında duruyor. Ayrıca, hesaptan, memecoin ile ilgisi olmayan, Cardi B’nin bir görüntüsünü içeren başka bir gönderi de paylaşıldı.

Dexscreener verilerine göre WAP tokeninin şu anki piyasa değeri 17 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Bu yıl, ünlüler tarafından desteklenen memecoinler ilk aşamalarda büyük ilgi topladı ama bunların çoğu, kayda değer bir gelişme gösteremedi. Bu sebeple birçok yatırımcı, bu girişimlerin sadece maddi amaçlarla piyasaya sürüldüğünü düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!