Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çare Bitcoin: Arjantin, Yerleşiklerin Döviz Alımını Kısıtladı

Lübnan’da yaşanan protestolar sonrasında bankaların bir hafta boyunca kapalı kalması, akıllara ‘Çare Bitcoin’ sözünü getirmişti. İşte bu konu ile ilgili olarak yine çarenin Bitcoin olacağını düşündüren bir başka gelişme de Güney Amerika ülkesi Arjantin’de yaşandı.

Hafta sonu ülke genelinde yapılan seçimleri kazanan Alberto Fernandez’in ilk icraatı, yerleşiklerin döviz alımına kısıtlama getirmek oldu. Buna göre, Arjantin Merkez Bankası tarafından alınan karar uyarınca, bundan sonraki dönemde Arjantin’de ikamet eden vatandaşlar,  aylık sadece 200 dolar alabilecek. Bu rakam, bir önceki kuralda aylık maksimum 10 bin dolar olarak ifade edilmişti.

Peso’nun daha önce yaşadığı ciddi değer kaybını engellemek için bu tarz bir hamle yapan Arjantin hükümeti, global ekonomi piyasalarında da gündem oldu.

Kripto para sektörü için ise bu haber tek bir anlam taşıyor. Şu anda aylık sadece 200 dolarlık kota konulan Arjantin vatandaşlarının önünde Bitcoin için ise herhangi bir engel bulunmuyor.

Bu da aslında hep konuşulan Bitcoin’in erişime açık olması durumunu ve global krizlerde bir güvenli liman olma halini, aslında pratikte bizlere bir kez daha kanıtlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment