Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Carl Icahn, 1.5 Milyar Dolara Varan Miktarda Kripto Para Yatırımı Yapabilir

ABD’li milyarder yatırımcı Carl Icahn, kripto para piyasasına giriş yapmayı düşündüklerini ve yapacakları yatırımın değerinin 1.5 milyar doları bulabileceğini açıkladı.

Carl Icahn, çarşamba günü Bloomberg’e verdiği röportajda GameStop olaylarını ve kripto para piyasasındaki gelişmeleri değerlendirdi. Geçmişte Bitcoin gibi kripto paralara şüpheci bir tavırla yaklaşan Icahn, bu sefer daha farklı bir tutum sergiledi.

Kripto para piyasasının “tamamını” gözden geçiriyor

Milyarder isim, yapmayı düşündüğü yatırım konusunda Bitcoin veya daha farklı bir kripto paranın ismini telaffuz etmeyip kripto para piyasasının “tamamını” gözden geçirdiğini vurguladı.

Kripto paraların artık “böyle veya daha farklı bir biçimde” hayatımızda olacağını söyleyen isim, piyasaya Icahn Enterprises adıyla “nasıl dahil olabileceklerini” incelediğini açıkladı.

Icahn, 2017’de yaptığı açıklamalarda Bitcoin’i 18. yüzyıldaki Mississippi balonuna benzetmiş, onu anlamadığını ve “anlamadığı şeylerden uzak durduğunu” dile getirmişti.

1.5 milyar dolarlık yatırım yapabilir

Piyasaya giriş yapmaları halinde, “yüklü miktarda” parayla giriş yapacaklarını söyleyen isim, kesin bir sayı vermemekle birlikte şu ifadeleri kullandı:

“‘Yüklü’ derken milyar dolar, bir buçuk milyar dolar gibi sayıları kastediyoruz. Böyle bir sayı, yüklü olur herhalde. Bazen bundan daha yüklü, bazen bundan çok daha küçük miktarlarda (yatırım yapıyoruz). O yüzden net bir sayı vermeyeceğim.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!