Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cathie Wood: Bitcoin ETF’i İçin Engel SEC Başkanı Gary Gensler’in Siyasi Hedefleri!

Yatırım şirketi Ark Invest’in CEO’su Cathie Wood, spot Bitcoin ETF’inin önündeki nihai engelin SEC Başkanı Gary Gensler’in politik hırsları olduğunu söyledi.

CEO Cathie Wood 14 Kasım tarihinde CNBC’ye verdiği demeçte dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Wood, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının önündeki engelin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler‘in politik hırsları olduğunu belirtti.

Gensler’in SEC Başkanı olmadan önce Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) kripto para ve blokzinciri üzerine dersler verdiğini ve bu teknolojiye son derece hakim olduğunu vurgulayan Wood, Gensler’in bile bile tüm süreci yokuşa sürdüğünü söyledi. Ayrıca Wood, Gensler’in muhtemelen yeni Hazine Bakanı olmak için böyle bir siyasi strateji izlediğini savundu.

Yine de spot Bitcoin ETF’in onaylanacağına dair inancını koruyan Wood, bu onayın da etkisiyle kripto para piyasasının 2030 yılına kadar 25 trilyon dolarlık bir market değerine ulaşacağını ifade etti. Kripto para piyasasının güncel market değeri 1,42 trilyon dolar civarında seyrediyor ve Wood yaklaşık 16 katlık bir büyüme öngörüyor.

Gensler liderliğindeki SEC, halen daha birçok spot Bitcoin ETF başvurusunu incelemeye devam ediyor. Piyasa uzmanları söz konusu başvuruların Ocak 2024‘e kadar %90 ihtimalle onaylanacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!