Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cebelitarık’ın Kripto Para Borsası GBX, XRP’yi Listelediğini Duyurdu!

Cebelitarık’ın türünün nadir örneklerinden olan kripto para borsası Gibraltar Blockchain Exchange (GBX), Çarşamba günü yaptığı bir duyuru ile listelediği kripto para birimleri arasında, XRP’yi eklediğini de duyurdu. Özellikle ilk dijital para arzları (ICO) için piyasa görevi gören GBX, geçtiğimiz yıllarda çok fazla gündeme gelmişti.


Ripple tarafından üretilen XRP kripto para birimi, diğer kripto para birimlerine göre bankalar ve finansal kurumlar tarafından çok fazla kullanılması sebebiyle bir adım öne çıkmakta. Ripple şirketinin RippleNet isimli ağına üye 200’den fazla finansal kurumun çoğunluğu, SWIFT gibi geleneksel para transfer sistemleri yerine, daha hızlı ve daha ucuz olduğu için XRP tabanlı sistemleri kullanmakta.

GSX Kurucusu Nick Cowan, konu hakkında şunları ifade etti:

”Ripple, blockchain endüstrisi içerisinde oldukça büyük bir oyuncu. GSX Group içerisinde yaptığımız çalışmalara benzer olarak, (XRP) de finans ve bankacılıktaki eski metotları değiştirmeyi ve ödeme sektörünü blockchain teknolojisi ile dönüştürmeyi amaçlıyor. XRP, küresel olarak alım satımı yapılan bir token ve GBX-DAX’a katılarak, likiditiesi ve ulaşım seviyesini daha fazla arttırmış oldu.”

 

XRP basın saatine göre, 0.369 dolardan işlem görmekte ve piyasa hacmi açısından top 10 arasında yer alanlar arasından, son 24 saatlik grafiği yeşil olan nadir kripto para birimlerinden birisi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment