Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çeçenistan, Avrasya Ekonomi Birliği Ülkeleri İçin Madencilik Havuzu Kuracak

Çeçenistan Cumhuriyeti basın sözcüsünün yakın zamanda yaptığı kendi açıklamasına göre, Çeçenistan bir Avrasya madencilik havuzunu faaliyete geçirecek. Projenin temel hedeflerinden birisi Avrasya Ekonomik Birliği ülkelerinin kaynaklarını kripto madencilerine ve madenciliğe aktarmak.

Avrasya Ekonomik Birliği Havuzu

Çeçenya basın sözcüsü Alvi Karimov, RBC News isimli haber kaynağına yaptığı açıklamalarda Çeçenistan Cumhuriyeti içerisinde Avrasya Ekonomik Birliği için bir kripto para madencilik havuzu kurulacağını doğruladı.

”Çeçenistan cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov ve Yuri Pripachkin, Çeçenistan içerisinde bir Avrasya madencilik havuzu kurmayı kabul etti.”

Chechnya to Create Mining Pool for Eurasian Economic Union Countries
Ramazan Kadirov ve Yuri Pripachkin / Avrasya Ekonomik Birliği

Cumhurbaşkanının yanı sıra ismi geçen diğer bir isim olan Yuri, Rusya Kripto ve Blockchain Endüstrisi Birliğinin (RACIB) başkanı konumunda. Yetkilinin yaptığı açıklamaya göre söz konusu proje ile Avrasya Birliğine üye ülkelerin madencileri bir araya gelip güçlerini birleştirmeli. Söz konusu ülkeler içerisinde Rusya, Ermenistan, Beyaz Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan var.

”Havuz, bölgenin ekonomisini blockchain teknolojileri ile geliştirmeyi hedefleyen ”Kripto Çeçenistan” programının ilk adımı olacak.”

Vladimir Putin tarafından 2014 yılında bağımsız internet kamu hakemi olarak atanan Dmitry Marinichev, ”soğuk iklim ve bir çok bölgedeki ucuz elektrik sayesinde Rusya içerisindeki madencilik havuzlarının çok büyük potansiyeli” olduğunu düşünüyor.

Ülkeler hem güçlerini birleştirmiş oluyor, hem madencilikten ciddi bir gelir elde ediyorlar hem de madenciliğin vergisinden en az o oranda bir kazanç sağlıyorlar. Yani durum hükümet için bu kadar kazançlıyken ve Çeçenistan gibi ülkeler de bunu yaparken, ülkemizin neden hala böyle bir girişim yapmadığı ise merak konusu olarak kalmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment