Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CEO Garlinghouse Açıkladı: Ripple (XRP) FTX’e Ait Şirketler ve Varlıklar İle İlgileniyor

Ripple (XRP) CEO’su Brad Garlinghouse, geçtiğimiz günlerde iflas eden FTX’e ait bazı varlıkların ve alt şirketlerin satın alınmasıyla ilgilenebileceklerini söyledi.

CEO Brad Garlinghouse, The Sunday Times’a verdiği demeçte FTX ve Sam Bankman-Fried’e dair açıklamalarda bulundu. Garlinghouse, FTX’in bazı varlıklarının ve ticari müşterilere hizmet veren şirketlerin satın alınmasıyla ilgilenebileceklerini belirtti.

FTX iflasından iki gün önce Bankman-Fried’in kendisini aradığını ve likidite sağlamak için yatırımcı arayışında olduğunu belirten Garlinghouse, o konuşmada FTX’e ait olan ve Ripple’ın satın almak isteyeceği şirketlerin olup olmadığını sordu:

Konuşmamın bir kısmı, eğer likiditeye ihtiyacı varsa belki de satın aldığı ya da sahip olmak isteyeceğimiz işletmelerin potansiyel varlığı üzerineydi. Bunlardan bazılarını ondan satın alabilir miydik? Bunun kesinlikle masada olduğunu düşünüyorum.

İkili arasında geçen o konuşmada net bir karara varılamadı ve sadece olasılıklardan söz edildi. Ardından 2 gün sonra FTX’in resmen iflas başvurusunda bulundu ve bunu ABD 11. Bölüm iflas başvurusu kapsamında yaptı. O noktadan sonra sürecin daha karmaşık ve zorlu bir hale büründüğünü belirten CEO Garlinghouse açıklamasının devamına şu ifadelere yer verdi:

FTX’in ABD’de 11. Bölüm iflas başvurusunda bulunmuş olması nedeniyle FTX’e ait bir işletme için olası bir işlemin “bire bir olacağından çok farklı” ilerleyeceğini düşünüyorum. Yine de bu tür şeylere ilgilenmediğimizi söylemiyorum, bakacağımızdan eminim. Ancak bu, işlem yapmak için daha zor bir yol olacak.

FTX.US de dahil olmak üzere FTX’e bağlı yaklaşık 130 şirket Delaware’deki iflas başvurusuna dahil edilmişti. Bu şirketlerin akıbeti ve FTX davasının nasıl şekilleneceği henüz net bir şekilde belli olmasa da kripto para sektöründe ayakta kalan büyük oluşumların bu şirketleri önümüzdeki süreçte almaları söz konusu olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!