Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CertiK Sektör İçin Risk İçeren Güvenlik Açığı Var Dedi: Solana’dan Açıklama!

Blockchain denetim platformu CertiK, Solana’nın (SOL) telefonu Saga’da önemli bir güvenlik açığı keşfettiğini öne sürdü. 

CertiK 15 Kasım’da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Solana’nın telefonunda tüm sektör için sorun teşkil eden bir “önyükleyici” güvenlik açığı olduğuna yer verdi. Solana’nın web3 odaklı akıllı telefonu Saga, mayıs ayının başlarında piyasaya sürülmüştü.

CertiK, söz konusu akıllı telefonda varlıkların telefon içerisine aktarılmasından bir dakika içerisinde başka bir adrese transfer edilmesine izin veren bir güvenlik açığı olduğunu iddia etti. Şimdiye kadar yalnızca 2.100 cihazın risk altına girdiği belirtilirken Solana da bu konu hakkında bilgilendirildi.

Blockchain denetim platformu bu konu hakkında bilgilendirici bir video yayınlayarak uyarılarda bulundu. Web3 alanında işlem yapan herkesin bilmesi gerektiği vurgulandı.

Solana’dan açıklama geldi

Solana Labs sözcüsü, CertiK iddialarının hatalı olduğunu ve videonun Saga telefonlarına yönelik herhangi bir tehdit ortaya koymadığını söyledi. Sözcü ayrıca önyükleyicinin kilidi açılırken kullanıcılara defalarda uyarı gittiği ve bu sebeple kullanıcıların aktif onayı olmadan yapılabilecek bir şey olmadığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!