Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Başkanı: ABD, Blockchain Konusunda Liderliği Ele Almalı

Amerikan Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu başkanı Heath Tarbert, yaptığı açıklamada ülkesinin Blockchain teknolojisi konusunda liderliği ele alması gerektiğini söyledi.

Salı günü düzenlenen bir konferansa katılan ve orada konuyla ilgili olarak bazı açıklamalar yapan başarılı isim, Amerika’nın bu alanda pek aktif olmadığını ifade ederken, buna karşın gelecekte bu yaklaşımın değişmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Tarbert, şu anda ülkede regülasyonlar konusunda sıkıntılar yaşandığını kabul ederken, Amerika’daki kurumların yeni teknolojilere ve inovatif gelişmelere karşı daha ılımlı bir tavır takınması gerektiğini söyledi.

CFTC olarak, Blockchain ve dijital ürünlerin; finansal dünyayı baştan aşağı değiştirebileceği fikrine sahip olduklarını ifade eden Tarbert, Amerika’nın da bu alanda artık liderliği ele alması gerektiğini söyledi.

CFTC Başkanı, ülkesinin Blockchain ve dijital ürünler konusunda dünyaya liderlik yapacak kudrette ve güçte olduğunu ifade ederken, bunu yapabilmek için de artık harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Regülasyonlar konusunda üzerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını da aktaran Tarbert, gelecekte bu konunun üzerine daha fazla eğilmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment