Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Komisyon Üyesinden Kripto Para Piyasası İçin 2008 Krizi Benzetmesi: Daha Fazla Düzenleyici Güç Olmalı

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) üyelerinden Christly Goldsmith Romero, 2022 yılı kripto para piyasası ile 2008 yılında yaşanan krize neden olan koşullarla karşılaştırdı.

Romero 26 Ekim tarihinde New York’ta yaptığı bir konuşmasında, kripto para piyasalarında artan bulaşma riskine dikkat çekerek piyasalar üzerinde daha fazla düzenleyici güç olması yönünde yetkililere çağrıda bulundu.

Komisyon üyesi, bazılarının kripto kışı olarak adlandırdığı bu hareketin başlangıcında görülen güvenlik açıklarının, 2008’de görülen benzer olaylara ve artan piyasa içi risklere karşı uyarıda bulunduğunu ifade etti.

Romero yaptığı konuşmada, kısmen “şeffaflıktan uzak” takas piyasalarının neden olduğu 2008 finansal krizine atıfta bulunurken Terraform ve serbest kripto yatırım fonu Three Arrows Capital’in çöküşü gibi olaylara dikkat çekti.

2008 krizinin düzenleyicilerin, düzenlenmemiş şirketler ve ürünler nedeniyle gerçek piyasa risklerini fark edememesi üzerine derinleştiğini belirten komisyon üyesi, bugün de düzenlenmemiş kripto pazarlarında risklerin açıkça görülemediğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!