Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC KuCoin’e Dava Açtı: Ethereum ve Bir Altcoin’i Emtia Olarak Sınıflandırdı!

CFTC, ABD Adalet Bakanlığıyla eş zamanlı olarak kripto para borsası Kucoin’e yönelik iddianame sunarken Litecoin ve Ethereum detayı dikkat çekti.

ABD Adalet Bakanlığı (SEC), 26 Mart günü bankacılık kanununu delmek ve kayıtsız para transferi faaliyetleri yürütmek suçlamalarıyla KuCoin’e dava açtı. Buna paralel olarak ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu da (CFTC) Kucoin’e karşı yasal bir şikayette bulunarak iddianame sundu.

Söz konusu iddianamede yer alan Litecoin (LTC) ve Ethereum (ETH) detayı kripto para piyasasının gündemine oturdu. CFTC bu iddianamede Litecoin ve Ethereum’u birer “emtia” olarak tanımladı. Bu tanımlamalar arasına daha önce emtia olduğu ABD tarafından kabul edilen Bitcoin’de dahil edildi.

CFTC avukatları tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

KuCoin borsası, Bitcoin Ethereum ve Litecoin dahil olmak üzere emtia olan kripto paraları içeren vadeli işlemlerin, takasların ve kaldıraçlı, marjlı veya finanse edilen perakende işlemlerin ticareti için hizmet verdi, marj için mülk kabul etti ve bir tesis işletti.

Uzun süredir devam eden menkul kıymet ve emtia tartışmalarında yeni bir perde açan CFTC, geçtiğimiz dönemde de Ethereum’u emtia olarak tanımlamıştı.

Öte yandan CFTC’nin aksine ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) daha önce birçok kez Ethereum’un bir menkul kıymet olduğunu söylemişti. Hatta SEC, spot Ethereum ETF başvurularına karşı yaptığı açıklamalarda Ethereum’un menkul kıymet statüsü nedeniyle bu olayı alamayacağını ima etmişti.

Bir kripto paranın menkul kıymet mi emtia mı olduğu sorusu spot ETF onayı dahil birçok alandaki faaliyeti için kritik değer taşımaktadır. Altın ve gümüş gibi emtia kategorisine konulması olumlu görülürken hisse senedi gibi menkul kıymet kategorisine dahil edilmesi ise beraberinde önemli yasal sorunlar getirmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!