Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Yetkilisi: Kripto Para Piyasası Daha Büyük Risk Oluşturabilir

Bir ABD Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Komisyonu (CFTC) yetkilisine göre kripto para piyasası, zaman içerisinde daha büyük bir risk oluşturmaya başlayabilir.

CFTC yetkililerinden Christy Goldsmith Romero’ya göre kripto para piyasası, her ne kadar ABD’deki finans piyasasının bütünü düşünüldüğünde hala küçük kalsa da, kripto paraların finans sistemi açısından barındırdığı riskler zaman içerisinde büyüyebilir.

New York’taki bir etkinlikte konuşan Romero, “Finansal istikrar tarafındaki riskler büyüyecek ve bu riskler, olur da geleneksel finans alanındaki katılımcılar ile kripto endüstrisi arasındaki ilişki kuvvetlenecek olursa, sistemik risk oluşturacak seviyeye gelebilir.” dedi.

CFTC yetkilisi ayrıca kripto para piyasasının son dönemlerde yaşadığı olaylar ile 2008’deki kriz arasında bir paralellik çizerek, şu açıklamaları yaptı:

“Kripto paranın geleneksel finans sisteminden, onun zayıf noktalarından ayrılacağı düşünülüyordu. Ama geçtiğimiz bahar döneminde kripto piyasasının da 2008’deki finans krizindekine paralel şekilde, geleneksel finanstaki finansal istikrar risklerine benzer riskler barındırdığı anlaşıldı.”

Romero’ya göre kripto para piyasasındaki risklerin bir kısmı, Kongre’nin CFTC’ye “daha fazla yetki vermesi” halinde giderilebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!