Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Yetkilisinden Binance İtirafı: Milyar Dolarlık Ceza Bilerek Artırılmış!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e verilen cezanın özellikle artırıldığını belirtti.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ ve CFTC önderliğindeki kurumlar kasım ayında Binance’e 4,3 milyar dolar değerinde ceza vermişti. Cezanın bu denli büyük olması dikkat çeken bir nokta olmuştu. CFTC  komisyon üyesi Kristin Johnson Financial Times tarafından 5 Aralık Salı günü düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, Binance’e verilen cezanın arkasındaki nedenlere ışık tuttu.

Binance’in net bir şekilde regülasyonlara uymadığını ve ABD yasalarını hiçe saydığını belirten Johnson, borsaya verilen cezanın özellikle “artırıldığını” vurguladı.

Kripto para ya da dijital varlıklar ekosistemindeki yaptırımların kötü aktörler ya da kötü davranışlar anlamına geldiğine dair yaygın bir varsayım var. Kuşkusuz, bu varsayımı destekleyecek pek çok kanıt var.

ABD’nin Binance’e verdiği 4,3 milyar dolar değerindeki ceza, ülke tarihinde benzer kurumlara uygulanan en büyük 10 cezanın arasına girmişti. Ek olarak Binance kurucusu Changpeng Zhao’ya da 150 milyon dolar değerinde ceza kesilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!