Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC’den Bitcoin Dolandırıcısına 32 Milyon Dolar Ceza

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), kripto para dolandırıcılığı yaptığı gerekçesiyle suçlanan Circle Society şirketi ve kurucusu David Gilbert Saffron’ın 32 milyon dolar ödeme yapacağını açıkladı. Saadet zinciri kurarak dolandırıcılık yapan şirket, 2017’den beri faaliyet gösteriyordu.

ABD’nin Nevada eyalet mahkemesi, Avustralyalı David Gilbert Saffron ve Circle Society için son kararının para cezası olduğunu açıkladı. Sanıklar, dolandırılan mağdurlara 14.8 milyon dolar ödeme yapacak ve ceza olarak toplam 17.2 milyon dolar ödeyecek.

CFTC, suçlularda ödeme yapmak için yeterli para olamayabileceğini, bu nedenle mağdurların iade alamayabileceğini söyledi.

Para cezasına ek olarak sanıkların CFTC yasalarını ihlal edecek faaliyet göstermeleri, CFTC’ye kaydolmaları veya herhangi bir şekilde komisyona bağlı olan piyasalarda işlem yapmaları yasaklandı.

Saadet zincirinin arka planı

Aralık 2017’den bu yana Saffron’ın en az 179 kişiden 15.8 milyon dolar değerinde Bitcoin ve ABD doları çaldığı öne sürülüyor. Saffron, yaptığı dolandırıcılığı saklamak için Circle Society şirketini kurdu ve şirkette forex işlemleri yapıldığını beyan etti.

Saffron, şirketi kurduktan sonra kendisini yatırım uzmanı olarak tanıtıp yüzde 300’e varan getiri oranları vadederek müşterilerini dolandırdı. Emtia havuzu oluşturarak müşterilerin yatırım yapmasını sağladı ve müşterilere vadettiği paraları ödemedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!