Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainalysis Raporu: Borsalar, Hackerlara Karşı Daha Hazırlıklı

Kripto para sektörünün önemli takip ve araştırma firmalarından birisi olan Chainalysis, borsalar ve yaşanılan hack saldırıları ile ilgili olarak yeni bir rapor yayınladı.

Borsalara karşı yapılan hack saldırılarının artık bir norm haline geldiği ifade edilirken, buna karşın kripto para borsalarının da bu konuda artık daha hazırlıklı olduğu da belirtildi.

2018 yılında kripto para borsalarında toplam 6 adet hack saldırısı olduğu ifade edilen raporda, bu rakamın geçen yıl ise rekor bir düzey olan 11’e çıktığına vurgu yapıldı.

Ancak bu rakam artmasına karşın, yapılan hack saldırıları sonrasında borsadan çalınan toplam fon miktarında bir düşüş yaşandı. Hatta öyle ki bu rakam, 2018 yılındaki toplam rakamın sadece üçte biri olarak ölçüldü.

crypto exchange chart hack

Kaynak: Chainalysis 2019 Kripto Para Siber Suçlar Raporu

Sektörün en büyük iki hack saldırısı ise, 2014’te yaşanan ve etkileri halen devam eden Mt Gox ile, 2018 yılında hacklenen Japon borsası Coincheck’e olan saldırılar.

Chainalysis, raporunda kripto para borsalarının bu alana ayırdığı kaynağın artmasının da önemli bir gösterge olduğuna vurgu yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment