Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Lee Beklenen Duyuruyu Yaptı! Beam ve Litecoin Foundation Ortaklık Yönünde İlk Adımı Attı

Litecoin’in arkasındaki isim Charlie Lee, Ocak ayının sonlarından bu yana gizlilik odaklı Mimblewimble protokolünü kullanan Beam ekibine yönelik yaptığı açıklamaları ile gündeme gelmekteydi. Çok yakın bir tarihte piyasaya çıkan ve aynı iki protokolü kullanan Beam ve Grin kripto para birimleri, ufak farklılıklar ile birbirinden ayrılsa da gizlilik teknolojileri olarak oldukça benzerler.


Charlie Lee ise kendi Twitter hesabından yaptığı bir açıklamada Litecoin’in gizlilik teknolojisin geliştirmek adına Beam’den destek alabileceğini ve MimbleWimble ile görüşmelere başladığını duyurmuştu.

Söz konusu duyuruda Litecoin Foundation’un olası bir ortaklık için Beam’e yönelik ilk adımı attığını ve Litecoin ağı üzerinde Extension Blocks aracılığıyla Mimblewimble protokolünün uygulanabileceği belirtiliyor. Beam tarafından yapılan açıklamada, normal LTC işlemlerinin Mimblewimble eklentisi ile gizlilik odaklı işlemlere dönüştürülebileceği ve tamamen gizlilik içerisinde LTC işlemi yapılabileceği ifade edilmekte.

Şuan için iki kripto para projesi arasında ilk adım atılmış gibi gözüküyor ve gelişmeler çok yakın bir tarihte duyurulabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment