Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Lee: Blok Ödülünün Yarıya Düşmesi, BTC ya da LTC Fiyatlarını Etkilemez

Litecoin kurucusu Charlie Lee, merakla beklenen blok ödülü yarılanması ile ilgili olarak konuştu. Litecoin’in blok ödülü her 840.000 bir blokta bir olacak şekilde yarılanırken; madencilik ödülü de bu yarılanmanın ardından 25 LTC’den 12,5 LTC’ye 2019’un Ağustos ayında düşecek. Bitcoin’de ise her 210.000 blokta bir bu yarılanma gerçekleşirken; 2020’nin Mayıs ayında blok ödülü 12,5 BTC’den 6,25 BTC’ye düşecek.

Genel olarak kripto para piyasalarında yatırımcılar bu blok ödülü yarılanmasının fiyatı arttıracağı görüşüde birleşse de, Charlie Lee, yaptığı açıklamada bunun pek de beklendiği gibi olmayabileceğini iddia etti.

Başarılı yönetici, Litecoin ya da Bitcoin fiyatını belirleyen çok fazla sayıda paremetre olduğunu belirtirken; sadece tek bir göstergeye bakarak fiyat tahmini yapmanın, pek de mantıklı olmadığını ifade etti.

Lee, şöyle konuştu:

”Bu yarılanma durumu gerçekleştiğinde madencilerin ödülleri elinde tutacağına dair yorumlar yapılıyor. Ancak bu durum sadece, ilgili madenci o koine çok fazla inanıyorsa olacak bir şey. Eğer tersi olur da düşeceğine inanırlarsa, o zaman tam tersi satış baskısı gelebilir. Ancak tabi ki bunların büyük bir etkisi olur mu, hiç sanmıyorum. Artma bazında ufak bir etki gösterebilir ancak hepsi bu.”

Charlie Lee, yaptığı açıklamada ayrıca kripto para piyasalarında yaşanan bazı teknik gelişmelerin kendisini heyecanlandırdığını ancak bunların hızının ve sayısının artması gerektiğini de sözlerine ekledi. Başarılı yönetici, eğer bu olursa, o zaman kripto para devriminden söz edilebileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment