Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Lee: Litecoin, Bitcoin’den Daha Merkezi

Eski bir Google elemanı ve Litecoin‘in yaratıcısı olan Charlie Lee, yakın zamanda SFOX ile yaptığı bir röportajda Satoshi Nakamoto‘nun mevcut kripto para dünyasındaki ve Bitcoin ekosistemindeki anonimliği hakkında konuştu. Lee konuşmasının devamında Litecoin’in yüzü olmanın ekosisteme katkı yapma konusunda sağladığı avantajlara da değindi.

Lee ilk olarak merkeziyetsiz bir sistemde belirli bir yüzün ve ismin yer almasının büyük bir tezatlık oluşturduğunu vurguladı. Lee bu yüzden yarattığı projede yer almaktan rahatsızlık duyduğunu ve projeyi çok daha önceden terk etmiş olması gerektiğini aktardı. Ünlü kurucu daha sonra Litecoin’in yüzü olmanın avantajlarına ve dezavantajlarına değindi.

Avantajlar arasında kendisinin sağladığı etki sayesinde SegWit’in Litecoin için kullanıma sokulduğunu örnek gösterdi. Lee’ye göre kurucusu ortalarda olmadığı zaman aleyhine bir çok kişinin çalıştığı bir projeyi ekosistemde ileriye taşımak oldukça zorlu. Dahası, SegWit aktivasyonuna yardım ettiği için de projeye katkısı bulunuyor.

”İki yıl önce, Bitcoin’in SegWit protokolünü aktif hale getirme konusunda çektiği dertleri gördüm. SegWit’in mükemmel bir özellik olduğunu fark ettim ancak etrafında FUD dönmekteydi. Daha sonra SegWit aktivasyonu yaparak Litecoin’i daha ileriye götürebileceğimi fark ettim. Yaratıcısı da olduğum için, bunu gerçekleştirebildim.”

Lee daha sonra bunun dezavantajları da olduğunu belirtti ve belirli bir isme/yüze sahip kripto para birimlerinin daha merkezi bir görüntü çizdiğine değindi. Charlie Lee’ye göre Litecoin, Bitcoin‘e kıyasla çok daha merkezi ve bunun sebebi kendisi ve Litecoin’i hedef almış gibi görünen saldırılar ile kendisi çok rahat hedef alınabilmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment