Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Lee Token Pay ve Litecoin Foundation Ortaklığını Açıklıyor: En iyi İhtimal ve En Kötü İhtimal

Litecoin Foundation, TokenPay ile olan ortaklığını açıkladığından beri, olay kripto para dünyasındaki en tartışmalı konulardan birisi haline geldi. Ortaklık ünlü bir Bitcoin savunucusu Tony Vays‘ın bile dikkatini çekti. Tony attığı bir dizi tweet’te hem TokenPay’i hem de Litecoin yaratıcısı Charlie Lee’yi eleştirdi.

17 Temmuz tarihinde bütün bu 8 sayfalık tweet yağmurundan sonra,  Litecoin yaratıcısı Charlie Lee ortaklık hakkında Reddit üzerinden uzunca bir yazı paylaştı.

Lee ilk olarak Litecoin ve Litecoin Foundation arasındaki farklı açıklayarak yazısına başladı. Kendisi Litecoin’in merkeziyetsiz bir ağ ve para birimi olduğunu, Litecoin Foundation’un ise ‘temel amacı Litecoin gelişimini, kullanımını ve kabulünü arttırmak olan’ merkezi ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon olduğunu ifade etti. Kendisi buna ek olarak Litecoin’in şu an kendisine ihtiyaç duymadığını ama Lee’nin aktif olarak Litecoin Foundation bünyesinde, Litecoin’i başarıya kavuşturmak için çalıştığını da vurguladı.

Charlie Lee:

”Eğer LF (Litecoin Foundation) iyi bir iş çıkaramıyorsa, başka bir kurumun onun önüne geçip daha iyisini yapmasını hiçbir şey engelleyemez. Bu olay aslında Litecoin Association yeterince iyi performans gösteremediği için LF’nin ortaya çıkması durumunda birebir yaşanmıştı.”

Dahası, Charlie yatırımcılar Litecoin’e LTC satın alarak yatırım yaptıklarında, bu paranın herhangi bir şekilde Litecoin Foundation’u fonlamadığını, Foundation’un yatırımcıların yatırımının değerini arttırmak için bedavaya çalıştığını ifade etti.

Lee daha sonra Tokenpay ve Litecoin Foundation konusuna geldi. Litecoin kurucusu Charlie Lee, geçtiğimiz Salı günü Twitter’dan yaptığı bir açıklama ile Litecoin Foundation ve merkeziyetsiz ödeme platformu TokenPay‘in, Alman menşeli WEG Bank AG‘yi satın almak için güçlerini birleştirdiğini doğrulamıştı. Ama bir sürü kişiden eleştiri de almıştı.

Lee konu hakkında Litecoin Foundation’un teknik işlemleri yapıp TokenPay’e ve entegrasyon işlemine yardımcı olacağını, bankanın da buna yardımcı olacak kurumlardan biri olduğunu belirtti.

Charlie Lee:

”Açık olmak gerekirse, LF bankadaki bu hisse için hiçbir ücret ödemedi. Benim için olan plan da bankada bir yönetim kurulu koltuğu kapmak.”

Charlie bu açıklamadan sonra ortaklığın en iyi ihtimal ve en kötü ihtimal senaryolarını sıraladı.

En iyi ihtimalle:

  • Ortaklık, bankamatik kartları, dükkanların işini kolaylaştıracak işlemler ve diğer yenilikçi çözümleri üretip bunları piyasaya sürebilirler.
  • Başarılı olma konusunda daha yüksek oranda bir şans ve mevcut finansal sistemdeki ‘oyuncu’ tarafından Visa ve SWIFT gibi onay alabilmek.
  • Bankadaki hisse sayesinde Litecoin Foundation’un sağlayacağı mali fayda ve bu faydanın Litecoin Foundation ile onun görevine olan yardımı.

En kötü ihtimalle:

  • Ortaklık, eğer başarısız olursa, Litecoin Foundation’un ününe zarar verir.

Bu listeden sonra Lee, Foundation’un ününün tabii ki önemli olduğunu ancak bunun Litecoin ağı ve LTC üzerinde hiçbir etkisi olmayacağını ifade etti. Charlie ”potansiyel faydalar, risklerin çok çok üzerinde” düşüncesine sahip.

Lee buna ek olarak TokenPay CEO’sunun içtenliğini ve kripto para kullanımını arttırmaya yönelik arzusunu bir etkinlik esnasında görmüş olduğu için, LF’nin TokenPay ile ortaklığını temsil ettiği için rahat hissettiğini belirtiyor. Lee bunlara ek olarak çoğunun sahtekarlık olmasından ve düzgün bir teşvik yapısı olmamasından dolayı ICO’ları sevmediğini vurguladı. Ancak TokenPay bir bakıma ICO’dan kazandığı fonları kullanıp bu ortaklığa imza attı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment