Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CHP’nin Blockchain Önergesi Resmen Meclise Taşındı!

Türkiye’nin kripto para birimlerine ve blockchain teknolojisine olan ilgisi yavaş yavaş artmaya devam ediyor. Daha önce Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Türkiye’nin dijital parası Turkcoin’den sonra şimdi de bir blockchain araştırma önergesi meclise taşındı.

Mecliste Blockchain Atılımı

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak tarafından verilen önerge, temel olarak Türkiye’nin blockchain konusunda pro-aktif bir tavır takınması gerektiğini ve bunun araştırılması gerektiğini vurguluyor. Sadece kripto paralar değil blockchain teknolojisi de dünyayı değiştirmeye devam ederken Türkiye’nin bundan geri kalmaması gerektiğini belirten Budak, buna yönelik güçlü adımlar atılması gerektiğini ifade etti:

“2018’deki zirve değerinde kripto para miktarı, dünya dolar rezervinin yüzde 7’si, euro rezervinin yüzde 39’u ve altın rezervinin yüzde 10’u kadardır. Bütün bu etkisine karşın kripto para sistemi, Blokzincir sisteminin küçük bir parçasıdır. Global dünyanın yeni bir güvenlik mekanizması olarak gelişen bu teknoloji, dünyadaki ticaret sistemini yeniden şekillendirme potansiyeline sahiptir. “

Budak buna ek olarak araştırma önergesinde Blockchain teknolojisinin altyapı sunduğu kripto paraların 19 ülke dışındaki tüm ülkelerin milli gelirlerini de aştığını ifade etti. Blockchain kripto paralar dışında sanayiden, e-tapuya ve e-kimlik kartlarına kadar yüzlerce alanda kullanılmakta.

Meclisin blockchain araştırması sonrası nasıl bir karara ve plana varacağı ise merak ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment