Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin 2 Milyar Dolarlık Davaya Atıfta Bulunarak Kripto Paralar İçin Uyardı!

Çinli yetkililer kripto paralar üzerinden yapılan yasa dışı döviz işlemleri konusunda uyardı.

Çin geçen yıl devasa bir kara para aklama operasyonunu aydınlatırken kısa süre önce gelen ve bu davayı referans alan açıklamaların kripto para bölümü dikkat çekti. Yerel basın tarafından sunulan habere göre Shandong Eyalet Polisi, 2022 yılında doğrudan büyük yeraltı para piyasası davasının merkeziyle ilişkili 17 il ve belediyeyi içeren 2 milyar dolarlık bir kara para aklama davasını çözmüştü.

Kara para aklama şebekesinin işlemlerinin bir kısmını kripto paralar üzerinden yürütmesi yetkilileri açıklamaya yapmaya itti. Çin Devlet Döviz İdaresi Qingdao Şubesi müfettişi Xu Xiao, Yuan üzerinden toplanan ardından yurt dışındaki borsalar aracılığıyla kripto para alınıp kayıtsız şekilde döviz işlemleri yapmanın suç olduğunu hatırlattı:

Yaun üzerinden toplanan ve kripto para almak için kullanılan bu varlıkların izini sürdük. Alının bu kripto paralar bir yatırım olarak gösterilse de sonrasında yurt dışındaki borsalar aracılığıyla aklanmaya ve ülkeye kayıtsız döviz olarak sokulmaya çalışılıyor. Kripto paralar aracılığıyla yapılan bu işlemler, yasa dışı bir döviz alım satım eylemi teşkil etmektedir. Çin’de dijital dövizle ilgili ticari faaliyetlerde bulunmak yasa dışı bir finansal faaliyettir.

Söz konusu kar apara aklama çetesi çökertildi ve operasyonlar kapsamında yaklaşık 300 bin dolar değerinde Tether (USDT), TEDA Coin ve Litecoin (LTC) yoğunluklu kripto paraya el konuldu. Dava, incelenmek ve kovuşturulmak üzere savcılığı sevk edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!