Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Bitcoin Madencilerine Zor Günler Yaşatıyor!

Çin’in Bitcoin madenciliği ile ünlü Sichuan bölgesinde şu an için madencilere büyük bir baskı yapıldığı iddia ediliyor. Özellikle kurak sezonun başladığı ve yağmurların durduğu bu mevsimlerde Çin’in daha önce de benzer adımlar attığı bilinmekte.

Asia Times kaynağının aktardığı habere göre, Çinli yetkililer Bitcoin madencilerinin elektrik tüketimlerini azaltmalarını talep etmeye başladı. Bölgedeki kurak sezonun Nisan ayına kadar devam etmesi bekleniyor ve madenciler şimdiden başlayan baskılar yüzünden eninde sonunda pes etmek zorunda kalabilir.

Bunun yanı sıra madencilere elektrik veren hidro-elektrik santrallerin de çeşitli cezalara çarptırıldığı biliniyor. Şimdiden birkaç tesisin 140.000 dolara kadar çıkan para cezasına çarptırıldığı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Daha önce bölgedeki yetkililer Bitcoin madencileri ile görüşüp vergi veya başka ücretlendirmeler konusunda fikir birliğine varmaya çalışmıştı.

Ancak görünen o ki herhangi bir fikir birliğine varılamadı ve madencilerle yetkililer arasındaki uçurum daha da büyüyor.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment