Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Bitcoin Yasağını Kaldıracak Mı? Hong Kong Kripto İçin Bir Deneme Tahtası!

Güncel veriler Hong Kong ve Çin arasındaki kripto para yakınlaşmasını ortaya koyarken Doğu Asya’nın daha büyük bir kripto para benimsemesine hazırlanıyor olabileceği öne sürüldü.

Blockchain firması Chainalysis tarafından yapılan araştırmalar Doğu Asya’nın kripto para adımlarına dair dikkat çeken detayları gözler önüne serdi. Sunulan raporda, tüm dünyadaki kripto para hacminin %8,8’ini Doğu Asya’nın oluşturduğu belirtilirken Çin ve Hong Kong arasındaki yakınlığa dikkat çekildi.

Verilere göre Hong Kong, Çin’e kıyasla aşırı oranda az nüfusuna rağmen kripto para işlem hacimleri konusunda halihazırda kripto para ve Bitcoin’in (BTC) yasak olduğu Çin’in gerisinde çok fazla kalmadı. Temmuz 2022 ile Haziran 2023 arasında toplanan verilere göre Çin 86,4 milyar dolar Hong Kong ise 64 milyar dolarlık kripto para hacmine ev sahipliği yaptı.

Rapora göre Hong Kong, belirtilen tarihler arasında Doğu Asya’da kripto işlem hacminde beşinci sırada yer aldı

Hong Kong’un Çin’e ait özerk bir bölge olduğunu hatırlatan raporda, tüm bu kripto para benimsemesinin Çin özelinde atılacak daha büyük bir adımın hazırlık aşaması olabileceği öne sürüldü:

Hong Kong’un bir kripto merkezi olarak artan statüsü, Çin hükümetinin kripto paralar konusundaki rotasını tersine çevirdiğine veya en azından kripto girişimlerine daha açık hale geldiğine işaret edebileceği yönünde spekülasyon yapmasına yol açıyor. Hong Kong, Çin’in Özel İdari Bölgesi olarak işlev görüyor, yani kripto para biriminin düzenlenmesi de dahil olmak üzere politikanın birçok yönü üzerinde özerkliğe sahip.

Öte yandan veriler, Hong Kong’un yıllık kripto işlemlerinin %46,8’inin 10 milyon doları aşan kurumsal işlemler olduğunu, 10.000 doların altındaki bireysel işlemlerin ise toplam kripto para hacminin sadece %4’ünü oluşturduğunu ortaya koydu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!