Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Dev Teşvik Paketini Açıkladı, Bitcoin Fiyatı Nasıl Tepki Verdi?

Bitcoin (BTC), haftanın başında 64.500 dolarla bir ayın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından Salı günü erken saatlerde 62.700 dolara geriledi. Çin’in yavaşlayan ekonomiyi canlandırmak için yeni teşvikler açıklaması, bu düşüşte etkili oldu.

Çin Merkez Bankası (PBOC), ülke bankaları için zorunlu karşılık oranını 50 baz puan indirirken, yedi günlük ters repo faiz oranını da 20 baz puan düşürerek yüzde 1,5’e çekti. Ayrıca, konut kredilerinde asgari peşinat oranı yüzde 15’e indirildi.

Singapur merkezli Presto Research analisti Rick Maeda, “Bitcoin’in Çin’deki bu habere tepkisiz kalması, ABD Merkez Bankası politikaları ve ABD piyasalarına daha sıkı bağlı olduğunu gösteriyor” dedi. Maeda, BTC’nin ABD hisseleri ile iki yıldır en yüksek korelasyonu gösterdiğini ekledi.

Kamala Harris’in zaferi kripto için olumlu olabilir

Öte yandan, Singapur merkezli QCP Capital’in traderları, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in başkan seçilmesinin, piyasaların düşündüğü kadar olumsuz olmayabileceğini söyledi. Harris, hafta sonu katıldığı bir bağış toplama etkinliğinde kripto para sektörünü destekleyeceğini belirtti.

Harris’in rakibi Donald Trump da geçtiğimiz aylarda kripto para sektörüyle ilgili görüşlerini değiştirerek sektörü desteklemeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!