Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Devlet Medyası: Blockchain’in Büyümesi İçin Kurallara İhtiyacı Var

Çin Komünist Partisinin (ÇKP) resmi yayın organı People’s Daily, blok zinciri teknolojisinin geliştirilmesini teşvik etme çabasının bir parçası olarak iç piyasada düzenleme yapılmasını talep ediyor.

Pazartesi günü yayınlanan “Engellenecek Üç Soru” başlıklı tam sayfa bir makalede, ÇKP’nin resmi medyası hükumetin teknoloji kullanımını desteklemeyi daha fazla arttırması taahhüdü ve bazı kullanım durumlarıyla ilgili artan risk konularında uyarılarda bulundu.

Rapordan bir kesit:

Blockchain teknolojisi hala çok olgunlaşmamış. Bu kavram üzerine yapılan spekülasyonlara karşı dikkatli olmalıyız. Yeni teknoloji geliştirilmesine yönelik yenilikler ile sadece para kazanma amaçlı olan haberleri birbirlerinden ayırmak için tedbirler almamız lazım. Hükümet, blok zincir teknolojisini daha iyi tanıtmak ve kullanabilmek için daha güçlü politikalar uygulamalı ve düzenlemeler yapmalı.”

Makale, ayrıca, finansal hizmetler, yardım toplama, sahteciliği önleme ve mali düzenlemeler gibi çeşitli endüstrilerdeki blok zincir uygulamalarına ilişkin detaylı açıklamalar da sunmakta.

Her ne kadar ülkenin merkez bankası Çin Halk Bankasının yerli kripto para tekliflerini yasaklayan bir karar almış olsa da, Çin’in resmi ana akım medyasının merkez bankası ile paralel olarak halkın dikkatini çekme konusunda hamleleri ise dikkate değer gözüküyor.

AliBaba Ant Finansal Servis’in teknoloji ürünü uzmanı Hu Danqing, People’s Daily gazetesine verdiği röportajda

“Mevcut blockchain patlamasının büyük kısmı, gerçek dünya problemlerini blockchain teknolojisiyle gerçek anlamda çözmek yerine para toplama ve spekülasyon üzerine odaklanıyor” diyor.

Ayrıca Hu, denetçilerin kamuoyunu, teknoloji yeniliklere yönelik haberler ile fon toplamaya yönelik girişimleri ayırt etmelerine yardımcı olacak düzenlemeleri hayata geçirme konusunda daha aktif olmaları gerektiğini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment