Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Dijital Para Projesi Ertelendi mi?

Çin’deki devlete bağlı bir haber ajansı, Çin Merkez Bankası’nın bu kasım ayı içerisinde dijital para çıkarmak gibi bir planının olmadığını öne sürüyor.

Çin Komünist Partisi’nin resmi gazetesi olan Halkın Günlüğü’ne bağlı olan Global Times tarafından yapılan açıklamaya göre Çin’in önümüzdeki birkaç ay içerisinde böyle bir dijital para planı yok.

Ertelendi mi?

Geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde pek çok kaynak Çin’in önümüzdeki aylarda kendi dijital parasını çıkaracağını öne sürüyordu.

Çin Merkez Bankası 2 Ağustos’ta aldığı bir kararla bu konuya ilişkin çalışmaların hızlandırılacağını açıklamıştı. Çin Merkez Bankası’nın üst düzey yöneticilerinden birisi de 10 Ağustos tarihinde bu dijital para projesinin neredeyse tamamen hazır olduğunun ipucunu vermişti.

Global Times tarafından yapılan açıklamaya göre ise Çin Merkez Bankası’nın dijital para planı en azından önümüzdeki birkaç ay içerisinde hayata geçmeyecek:

”Önümüzdeki birkaç ay içerisinde devlete bağlı bir kripto para çıkacağı iddialarını reddeden Çin Merkez Bankası, bu iddiaları ‘asılsız spekülasyon’ olarak değerlendiriyor.”

Şu an için Çin Merkez Bankası’nın tam olarak ne gibi bir adım atacağı bilinmiyor. Çin Merkez Bankası bu dijital parayı yıl bitmeden kullanıma sunacak mı sorusunun cevabı da henüz bilinmiyor gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment