Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tapscott: Çin’in Resmi Parası Dijital Para Haline Gelecek

Blockchain Araştırma Enstitüsü’nün yönetim kurulu başkanı olan Donald Tapscott, Çin‘in resmi para birimi olan renminbinin kripto paraya dönüştürüleceğini söyledi.

Tapscott geçtiğimiz günlerde Bloomberg’e özel bir röportaj verdi ve Çin’deki kripto para kullanımıyla ilgili oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Verdiği röportaj sırasında Çin lideri Xi Jinping’in Blockchain hakkındaki olumlu görüşlerini hatırlatan Tapscott, geçtiğimiz günlerde Çin Komünist Partisi Başkan Yardımcısı ile görüştüğünü belirtti.

Çin’in kripto para borsaları için aldığı yasaklama kararı hakkında konuşan Tapscott, yetkililerin kripto para madenciliğini de yasaklamaya çalıştıklarını belirtti:

“Çin’deki borsaları veya madenciliği yasaklamanın pek bir anlamı yok. Çünkü Çin’deki insanlar 20 yıl içerisinde Bitcoin’i değil, renminbiyi kullanacak. Ama renminbi de bir kripto para olmuş olacak. Çin’in merkez bankası renminbiyi dijital paraya dönüştürecek.”

Çin’deki yetkililer kripto para borsalarını yasaklamış ve aynısını kripto para madenciliği için de yapmayı düşünüyor olsalar bile ülkedeki kripto para kullanımı aktif olarak devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment