Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Dijital Parası McDonald’s ve Starbucks’ta Kullanılabilir

Çin’in geliştirdiği dijital parayı Starbucks, McDonald’s ve Subway gibi restoran zincirlerinde görebiliriz.

The Block’un haberine göre Çin’in Xiongan bölgesinde yeni bir toplantı düzenlendi. Bu toplantıda dijital yuan projesinin Starbucks ve McDonald’s gibi zincirlerde tanıtılması fikri masaya yatırıldı.

Global Times’ın haberine göre bu toplantıya yerel yöneticiler, Merkez Bankası yetkilileri, Çin Sanayi ve Ticaret Bankası, Çin Ziraat Bankası, Bank of China, Çin İnşaat Bankası gibi bankalar; Tencent ve Alipay gibi şirketlerden temsilciler katıldı.

Toplantıya Starbucks, McDonald’s ve Subway gibi isimlerin yanı sıra Qinfeng Baozi, Oscar Cinema, JD, UnionPay, Zhonghai SPV Group gibi şirketlerden temsilcilerin de katıldığı söyleniyor.

Tanıtım Amaçlı

InterChain Pulse tarafından aktarılan bilgiye göre bu toplantının katılımcıları arasında Starbucks, McDonald’s ve Subway gibi zincirlerden yetkililer de bulunuyordu.

Çin Merkez Bankası’nın dijital yuan projesini Shenzhen, Suzhou, Xiongan ve Chengdu gibi şehirde denemeye başladığını biliyoruz. Fakat dijital yuanın bu şehirlerde tam olarak nasıl test edileceği bilinmiyordu.

Eğer Xiongan’da yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıkarsa dijital yuanın Starbucks ve McDonald’s gibi zincirlerde kullanılmaya başladığını görebiliriz. Bu dijital yuan projesinin hem kısa süre içerisinde yayılmasını hem de uluslararası bir tanınırlık kazanmasını sağlayacaktır.

Ne Zaman Bitecek?

Çin’in dijital para projesinin tam olarak ne zaman hazır olacağı bilinmiyor. Ancak yetkililer bu parayı şimdiden bazı belediye çalışanlarının yol paralarını ödemek için kullanmaya başladılar.

Ayrıca Çin’deki Halkın Günlüğü gazetesi geçtiğimiz günlerde bu projeyle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Bu habere göre Çin Merkez Bankası dijital yuanı 2022 Kış Olimpiyatları’nda da kullanmayı düşünüyor. Bu, dijital yuan projesinin en geç 2022’de hazır olacağı anlamına gelebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment