Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin İnşaat Bankası’ndan 3 Milyar Dolarlık Bitcoin Hamlesi

Çin İnşaat Bankası, Fintech şirketi Fusang ile ortaklık kurarak blockchain üzerinde 3 milyar dolar değerinde Bitcoin (BTC) ve dijital mevduat sertifikası satışına başlıyor. İlk işlemlerin Malezya’nın Labuan şehrinde bulunan Fusang borsasında Bitcoin kullanılarak yapılacağı öğrenildi. Bankanın yaptığı bu hamleyle birlikte yatırımcılar hisse senedi, tahvil gibi düşük maliyetli finansal araçları blockchain aracılığıyla satın alabilecekler.

Çin İnşaat Bankası, Hong Kong merkezli Fusang şirketiyle ortak oldu ve yatırımcılara blockchain ağında Bitcoin (BTC) ile hisse senedi, tahvil gibi borçlanma araçlarına yatırım yapma olanağı tanıdı. South China Morning Post’un paylaştığı haberde, yatırımcıların bundan böyle mevduat sertifikalarını blockchain ağında tokena dönüştürerek düşük miktarlarda dijital sertifika alabilecekleri açıklandı.

Çin İnşaat Bankası ve Fusang borsası arasında yapılan anlaşmaya göre, yatırımcılar ellerindeki dijital sertifikaları Bitcoin veya ABD doları şeklinde alıp satabilecekler. Fusang CEO’su Henry Chong’un yatırımcıların ilgisini çekmesi halinde yuan dahil olmak üzere diğer para birimlerinin değişiminin yapılabilmesi için Çin İnşaat Bankası ile çalışmayı umduğu söylendi.

Blockchain işlem maliyetini düşürüyor

Haberi yapan Georgina Lee, blockchain ağının hisse senedi ve tahvil gibi finansal araçların çok daha düşük fiyatla satın alınmasını sağladığını ifade etti. Çin İnşaat Bankası’nın sağlayacağı dijital sertifikalar, Labuan’da bulunan borsa aracılığıyla 3 aylık vadeler şeklinde yatırımcılara verilecek. Haberde, sertifikaların minimum değerinin 100 dolar olacağı belirtilirken 3 aylık vadede getiri oranının 0.75 olacağı da söylendi.

Tahvillerin mevduat sertifikası şeklinde satışının gerçekleşeceği bildirilirken bu finansal aracın ağırlıklı olarak Çin’de bulunan bankalar tarafından kullanıldığı ifade edildi. Söz konusu işlemler ise 13 Kasım 2020 tarihinde başlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!