Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Kripto Para Alım-Satımına Karşı Uyguladığı Baskıyı Artırdı

Çin Merkez Bankası (PBoC), kripto para alım-satımına karşı alınacak önlemlerin sıralandığı yeni bir bildiri yayımladı.

Merkez bankasının bildirisine göre ülkede itibari para ile kripto paralar arasında alım-satım yapmak için kullanılan her türlü servis yasa dışı olarak kabul edilecek.

Resmi online platformlarda 24 Eylül tarihinde yayımlanan bildirinin tarihi, 15 Eylül olarak gösteriliyor. Yine de, bitcoin (BTC) fiyatı bildiri paylaşıldıktan sonra 2.000 dolardan fazla düşüş yaşadı.

Çin Merkez Bankasının bu seferki açıklaması, şimdiye kadarkilerden daha detaylı olması ve yasal olmayan kripto paralar arasında ilk kez Tether’ın (USDT) da ismini geçirmesi ile geçmişte yapılan açıklamalardan ayrışıyor.

Çin’de kripto paralar için borsa işletmek, aracılık yapmak, eşleştirme hizmeti sunmak, türev işlemi yapmak, faaliyet izni almadan token ve menkul kıymet ihraç etmek, fon toplamak yasa dışı sayılıyor.

Bunlara ek olarak, merkezi yurt dışında olan kripto para borsaların Çin’de mukim kişilere hizmet vermesinin de yasa dışı olduğu belirtildi. Bu borsaların Çin’de ikamet eden çalışanları hakkında soruşturma başlatılabilecek.

Binance, Huobi ve OKEx gibi Çinli yatırımcıların hala erişim sağlayabildiği borsalar, henüz merkez bankasının bildirisi hakkında bir açıklamada bulunmadı.


Görsel: Çin Merkez Bankası (Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!