Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Mahkemelerinin Blockchain Kullanımı Artıyor!

Yeni aktarılan bilgilere göre, Çin’in ”akıllı mahkemeleri” milyonlarca davaya bakarken blockchain ve yapay zeka gibi akıllı teknolojilerden yardım almaya başladı.

Xinhua News kaynağının aktardığı bilgiye göre, bu yıl Mart ayından Ekim ayına kadar görülen 3,1 milyon davada blockchain ve yapay zeka tabanlı akıllı internet mahkemeleri hizmet verdi. ”Geleceğin mahkemeleri” olarak adlandırılan bu mahkemeler insan olmayan, sanal ve yapay zeka tabanlı yargıçlar ile birden fazla ekranın önünde iletişim kurabiliyor ve fiziksel olarak mahkemede bulunmanın alternatifini sunuyor.  Sistem buna ek olarak mahkeme kararlarını mesaj hizmeti ile vatandaşlara göndermeyi de sağlıyor.

Dünyanın ilk akıllı internet mahkemesi 2017 yılında Hagzhou eyaletinde hizmet vermeye başladı ve Çin daha sonra Pekin ile Guangzhou içerisinde de benzer atılımlar gerçekleştirdi. Nisan ayında Pekin İnternet Mahkemesi başkanı olan Zhang Wen, yapay zeka ve blockchain gibi teknolojilerin adaleti sağlamak için kullanıldığını ifade etti. İki teknolojinin karar verme konusunda kendilerine yardım ettiğini belirten yargıç, bunun artacağının da sinyallerini verdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment