Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası: Blockchain Bizim Dijital Paramıza Uygun Değil!

Çin Başkanı Xi Jinping geçtiğimiz ayın sonlarında yaptığı açıklama ile blockchain teknolojisi konusunda liderliğe oynamak istediklerini ve küresel çapta gelişmeleri sürdüreceklerini duyurmuş ve büyük bir zincirleme reaksiyon başlatmıştı.

Çin bunun yanı sıra uzun süredir kendi dijital para birimini geliştirmekte ve geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada projede sona gelindiği bilgisi aktarılmıştı. Başkan Jinping’in olumlu blockchain açıklamalarına rağmen Çin Merkez Bankası’nın blockchain’e dijital para konusunda sıcak bakmaması ise, oldukça şaşırtıcı bir durum oluşturmakta.

Çin Merkez Bankası Dijital Para Birimi Departmanı yöneticilerinden Mu Changchun, Çarşamba günü yaptığı açıklamalarda Çin’in ülke için evrensel bir ödeme yöntemi sunmak istediğini ve bu kapsamda kendi dijital parasını üreteceğini duyurdu.

Blockchain Bize Uymuyor

İlk başta blockchain teknolojisine sıcak baktıklarını itiraf eden Changchun, daha sonra bunun kendilerine uygun olmadığının farkına varıldığını da aktardı:

”Bizim prototipimiz aslında tamamen DLT üzerine kuruluydu ancak daha sonra DLT’nin bizim merkez bankası destekli dijital para birimimize uygun olmadığını fark ettik.”

Ülke başkanı tarafından yapılan açıklamaya rağmen merkez bankasının blockchain tabanlı olmayan bir girişime imza atması, büyük çapta tepkilere yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment