Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası’nın Blockchain Projesine Fon Desteği

Çin Merkez Bankası Eylül 2018’de kendi blockchain projesini geliştirmeye başladı. Özellikle bankalara hitap eden bu platform büyük çaplı ticaret işlemlerini kolaylaştırmak için tasarlandı.

Xinhua News Agency’nin haberine göre yıl başında bu platformu 40’dan fazla banka, bin 800’den fazla şirket kullanıyordu. Şu ana dek bu platforma yapılan işlemlerin toplam değerinin de 90 milyar yuanı (1.3 milyar dolar) aştığı düşünülüyor.

Çalışmalar Hızlandı

Global Times’ın haberine göre Çinli yetkililer bu projenin gelişim sürecini hızlandırma kararı aldılar. Bu amaç doğrultusunda Çin Merkez Bankası için 4.7 milyon dolarlık ekstra fon sağlandı.

Çinli yetkililerin bu projeyi bu kadar önemsiyor olmalarının sebebi Corona Virüsü olabilir. Çünkü ülkedeki bankalar/finans kurumları bu platform sayesinde ülkedeki salgına rağmen sorunsuz bir şekilde işlem yapabiliyorlar. Bu da blockchainin bu gibi durumlarda ne kadar kullanışlı olabileceğini gösteriyor.

Yine Global Times’ın aktardığı bilgilere göre Çin Merkez Bankası’nın amaçlarından biri bu projeyi küçük ve orta ölçekli işletmelere de açmak ve daha fazla KOBİ’nin platforma katılmasını sağlamak.

Çin Merkez Bankası ayrıca projenin gelişim sürecinde Çin Bilimler Akademisi’nden, Tsinghua Üniversitesi’nden ve ülkenin önde gelen ticari bankalarından yardım almaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Cihan
    Posted 09 Mart 2020 - 14:02 14:02

    Olumlu gelişme

Leave a comment