Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası, Gözünü Şimdi de Airdrop Tokenlerine Dikti

Çin Merkez Bankası (PBoC) yetkilileri, kaleme aldıkları yeni raporda bedava token dağıtımı olan ve birçok kripto para yatırımcısının oldukça beğendiği bir model olarka da gösterilen air drop meselesini ele aldı.

Tokenlerin bu denli satışını engellemeye çalışmalarına rağmen bu konuda yapılan hamlelerin yetersiz kaldığını itiraf eden Merkez Bankası yetkilileri, air dropların sayısında ve katılım oranlarında ciddi artış yaşandığını belirtti.

Bazı projelerin merkezlerini daha başka üllkelere çekerek Çin’deki yatırımcıların yerine, onları temsil edecek menajerleri kullandığını ifade eden yetkililer, bir başka yöntem olarak da tokenleri bedava olarak dağıtma metodunu örnek gösterdi.

Bu metodda da, tokenlerin toplam arzdan bir kısmı olacak şekilde bedava olarak dağıtıldığı ancak daha sonra tüm bu dağıtılan tokenlerin ikincil pazarlarda satılarak fiyatın arttırılmaya çalışıldığına vurgu yapıldı.

Çin’de 18 Temmuz 2017’ye kadar toplamda 65 ICO’nun tamamlandığı rapor edilirken, toplamda tüm bu ICO’lara katılan kişi sayısının ise 100 bini geçtiğine vurgu yapıldı. Toplanan yekün miktarın ise 377 milyon dolar olduğu belirtilirken, bu rakamın global ICO piyasasının o dönem rakam toplamının yüzde 20’si olduğu ifade edildi.

Merkez Bankası yetkilileri tedbirleri ve kuralları sıklaştırarak ICO piyasasınındaki denetimi arttırmaya çalıştıklarını ifade ederken, herhangi bir metodolojiye şu aşamada ciddi şekilde karşı çıktıklarını belirtti. Çin, yatırımcılar korumak ve potansiyel sahtekarlık olaylarının önüne geçebilmek için böyle bir hamle yaptığını da rapora eklemeyi ihmal etmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment