Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası’nın Yeni Başkanından Bitcoin Taahhüdü: Spekülasyonları Durduracak!

Çin Merkez Bankası’nın yeni başkanı Pan Gongsheng, Bitcoin (BTC) konusunda söz vererek spekülasyonları durduracağını söyledi.

Çin Merkez Bankası (PBOC) Başkanı Pan Gongsheng, 20 Ekim Cuma günü geleceğe yönelik finansal planlarını paylaştı. 14. Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi’nin altıncı toplantısında sunduğu raporla öne çıkan Gongsheng, Bitcoin ve kripto para sektörü hakkındaki net beyanlarda bulundu.

Çin özelindeki kripto para bağlantılı spekülasyonların kararlı ve istikrarlı bir şekilde önüne geçeceklerini belirten yeni başkan, yasa dışı fon toplama ve kara para aklama operasyonlarına ilişkin ciddi müdahalelerin geleceğini vurguladı.

Raporda ayrıca merkez bankasının istikrarlı ve sürdürülebilir bir para politikası uygulayacağı vurgulandı. Öte yandan mali denetimin sadece kripto para sektöründe değil tüm alanlarda kapsamlı bir şekilde yürütüleceği belirtildi. Gongsheng, ekonomik işleyişin sürekli yükselişinin teşvik edilmesi gerektiğine işaret etti.

Çin hükümeti tarih boyunca Bitcoin ve kripto paralara karşı tutumuyla öne çıksa da özellikle son 1 senede Hong Kong cephesinde yaşanan pozitif gelişmeler sektörün Asya’daki yayılımına dair umut ışığı oldu. Merkez Bankası Başkanı Gongsheng’in açıklamalarının kripto para sektörüne karşı değil dolandırıcılık ve suçlara karşı olması da hükümetin tavrının zaman içerisinde yumuşadığını gösteriyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!