Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkezli Bir Derginin Yaptığı Listede Binance CEO’su Çin’in En Zengini Olarak Belirtildi

Pekin merkezli bir finans dergisi olan Caijing Magazine, CZ olarak bilinen Binance Ceo’su Changpeng Zhao’u 90 milyar dolar serveti olduğunu öne sürerek en zengin Çin vatandaşı olarak belirledi.

Dergide, Changpeng Zhao’nun yaklaşık 90 milyar dolarlık servete sahip olarak Çin’in en zengin beş insanı arasında birinci olarak gösterildi. Bu durum kripto para piyasasında bulunan birçok kişi için sürpriz olmayacaktır.

İlk beş listesinde bulunanlar arasında, 2. sırada bir içecek firması sahibi Zhong Shanshan, 3.sırada Bytedance şirketi sahibi ve TikTok’un kurucusu Zhang Yiming, 4. sırada Tencent’in kurucusu Ma Huateng yer aldı.

CZ’nin servet kaynağı Binance olarak belirtildi ve dergide, ”Çin’deki birçok vatandaş, bu listeyi görmeden önce muhtemelen CZ’yi hiç duymamıştır.” ifadeleri kullanıldı.

İlginç bir şekilde, CZ’nin konumu Singapur olarak listelendi ve bu da onu en zengin beş kişi içinden Çin merkezli olmayan tek kişi yaptı.

 

Associated Press’e konuşan CZ, “Birçok girişimcinin yaptığı gibi servetimin çoğunu dağıtmak istiyorum. Amacım yüzde 99’unu vermek.” dedi.

Forbes’e göre Çin sıralamasında yer almayan CZ, Singapurlu en zengin 100 kişi arasından 1.9 milyar dolar servetiyle 22. sırada yer alıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!