Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Neden Merkez Bankası Destekli Bir Dijital Para Çıkarmak İstiyor?

Kripto para sektöründe gündemi, son dönemde Çin’in yaptığı hamleler meşgul ediyor desek, pek de yanlış bir şey söylemiş olmayız.

Çin’in bu alanda. hamle yapmasından daha ilgi çekici olan durum ise, hiç şüphesiz aslında Çin’in ne kadar bu hızlı hareket etmek zorunda hissettiği.

Konuyla ilgili olarak Çin tarafından yapılan açıklamalarda, genel olarak bu sistem ile finansal suçlar ile daha iyi mücadele edilmesinin amaçlandığı ifade ediliyor. Ancak madalyonun öteki tarafında ise, otoritelere göre daha kritik bir neden yatıyor. O da, yine otoritelere göre, Çin’in bu alanda aktif bir şekilde davranarak, oyunu kendi kurallarına göre oynamak istemesi ve rakip ülkelerin önüne geçmeyi amaçlaması.

Çin’in aynı zamanda çok kalabalık bir ülke olduğunu da göz önüne alırsak, merkez bankasının bu alanda hali hazırdaki sistemi değiştirmesi gerektiği de ifade ediliyor. Saniye başına neredeyse 100 bine yakın işlem isteği gelen ülkede, Bitcoin ve Blockchain alt yapısının bunu şu anda karşılamaya uygun olmadığı da belirtiliyor.

Hal böyle olunca da, Çin Merkez Bankası’nın bu alanda bir proje yapması, hele hele de Libra işin içine girmişken, pek de sürpriz bir gelişme değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment