Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Uyardı: Blockchain, Kripto Para Demek Değildir!

Asya’nın önemli güçlerinden birisi olan Çin, geçtiğimiz hafta hem Çin Başkanı Xi Jinping hem de diğer devlet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar ile kripto para ile blockchain sektörünü adeta hareketlendirdi.

Başkan Xi, blockchain hakkında önemli açıklamalara imza atsa da, lider kripto para birimi Bitcoin de ilginç ve inanılmaz bir yükseliş geçti. Ancak görünüşe göre Çin’in kripto para birimlerine yönelik herhangi bir ilgisi bulunmuyor.

İlgimiz Bitcoin’e Değil!

Reuters’in 29 Ekim tarihinde aktardığı habere göre, Çin Komünist Partisi’nin kontrol ettiği bilinen haber kaynağı People’s Daily, yayınladığı bir haberde ülkenin kripto paralara değil, blockchain’e destek verdiğini ve bunu yanlış anlaşılmaması gerektiğini vurguladı:

”Blockchain teknolojisinin yükselişine kripto para birimlerinin yükselişi de eşlik etti ancak blockchain teknolojisindeki yeniliklerin, sanal para birimleri için de geçerli olduğu düşünülemez.”

Başkan Xi’nin açıklamasına ek olarak Bitcoin ve kripto paraları harekete geçiren bir diğer önemli sebep aslında ülkenin ilk kriptografi ve kripto para yasasını kabul etmesi olmuştu. Yine de bu açıklamalar yaşanan yükselişe bir nebze darbe vuracaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment