Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin, Vatandaşların Kimliklerini Teyit Etmek İçin Blockchain Kullanacak

Çin, ülkedeki vatandaşların gerçek hayattaki kimliklerini teyit etmek için ulusal blockchain girişimini kullanacak.

Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı ve Blockchain-based Service Network (BSN) iş birliğiyle geliştirilen RealDID projesi, vatandaşların kimliklerini doğrulamak için kullanılacak.

RealDID kullanıcıları, internet sitelerine DID adreslerini ve özel anahtarlarını girerek anonim şekilde giriş yapabilecek. Bu, kurumsal veri ve işlemlerin kişisel bilgilerden ayrışmasını sağlayacak.

Çin’in devlet medyası tarafından aktarılan bilgilere göre WeChat, Sina Weibo, Douyin, Kuaishou, Bilibili, Xiaohongshu gibi sosyal medya platformlarında 500.000 veya 1 milyondan fazla takipçisi olan içerik üreticilerinin profillerinde gerçek isimlerini ve finansörlerinin isimlerini yazması gerekiyor.

BSN tarafından yapılan açıklamaya göre geliştirilen yeni proje, dünyada gerçek isimleri teyit etmek için ulusal çapta kullanılan ilk merkeziyetsiz kimlik sistemi oldu.

BSN projesi, Çin’deki bazı devlet kurumları tarafından destekleniyor. Bunların arasında Devlet Bilgi Merkezi ve devlete bağlı telekomünikasyon şirketi China Mobile gibi isimler bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!