Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’de 100 Hastane Sağlık Sigortası İçin Blockchain’i Deneyecek

Sağlık ve sigorta sektörleri birbirine çok bağımlı iki sektör olarak biliniyor ki gerçekten de durum böyle. Güney Kore gibi ülkelerde vatandaşlar hem devlet güvencesi hem de özel sağlık sigortalarının kombine bir bileşimi ile sağlık hizmeti alırken; bu sigorta süreçleri gerek hekimleri gerekse de hastaları son dönemde sıklıkla mağdur etmeye başladı.

Gerek güvenlik kurallarının sık sık aşılması, gerek sistem hacklenmeleri gerekse de veri sızdırılması gibi süreçler, artık insanların canını iyice sıkmaya başlarken, bu noktada devreye giren Çin merkezli bir sigortacılık devi ZhongAn firması, bu sektöre de Blockchain’i getirmeyi düşündüklerini belirtti.

Alibaba başkanı Jack Ma, Tencent başkanı Pony Ma Juateng ve Ping An başkanı Peter Ma Mingzhe tarafından kurulan dev şirket; Şangay yönetimi ile çalışarak Blockchain’in faydalarını sektöre getirmeye çalışacak.

Şeffaflık, güvenlik ve rahatlığı esas alması beklenen yeni sağlık sigortası ile ilgili konuşan firmanın başkanı Chen Ma, şu ifadeleri kullandı:

”Blockchain’i gerçek hayatta kullanmak için çalışmalar sürüyor. Şu aşamada 100 hastane ile sağlık sigortası poliçesi üzerine çalışacağız. Bu iş birliği için oldukça heyecanlıyız.”

Basında çıkan haberlere göre şirketin ilk aşamada bu 100 hastane ile çalışacağı ve eğer süreç başarılı ilerlerse, teknolojinin yakın dönemde diğer hastanelerde de deneneceği kaydedildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment