Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’de Bitcoin Kullanmanın Yasallığı Duruma Göre Değişiyor

Bank of China yetkililerinden Sa Xiao, Çin’de kripto para ticareti yapmanın aslında kısmen yasal olduğunu söylüyor.

Çin Hükümeti geçtiğimiz yıllarda kripto para sektörüne karşı ağır yaptırım kararları almış ve ülkedeki kripto para yatırımcılarına ağır darbeler vurmuştu. İlk olarak 2017’de yerel kripto para borsalarını kapatma kararı alan hükümet, ülkedeki pek çok kripto şirketinin başka ülkelere geçiş yapmasına yol açmıştı.

Daha sonra kripto para madencilerini ve yatırımcılarını hedef alan hükümet zamanla kripto para kullanımını iyice zorlaştıran kararlar aldı.

Bank of China yöneticilerinden Sa Xiao geçtiğimiz günlerde bir röportaj verdi ve Çin’deki kripto para düzenlemeleri hakkında konuştu.

Ülkede Bitcoin gibi kripto paralara sahip olmanın aslında tam anlamıyla yasa dışı olmadığını söyleyen Xiao, anayasada böyle bir maddenin olmadığını hatırlattı. Xiao, Çin’deki iki vatandaşın duruma bağlı olmak üzere birbirlerine Bitcoin gönderebileceklerini söylüyor.

Xiao’nun açıklamaları kripto para işlemlerinin zaman zaman cezalandırılabileceğini de gösteriyor. Eğer Çin’deki bir şirket Bitcoin ticaretine izin veriyorsa ve bu şirketin müşterileri Bitcoin yüzünden büyük bir mali kayıp yaşamışlarsa bu şirkete ağır bir ceza verilebiliyor.

Xiao tarafından yapılan açıklamalara göre ülkede kripto para kullanmak ne tam anlamıyla yasal ne tam anlamıyla illegal. Ancak insanların Bitcoin’e sahip olma hakkına sahip olduklarını hatırlatan Xiao, buna karşı herhangi bir ceza verilmediğini söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment