Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’de Bitcoin Yasağına Rağmen 4 Milyon Kripto Para Kullanıcısı Var!

Bitcoin (BTC) ve kripto para yasaklarını devam ettiren Çin’in yaklaşık 4 milyon aktif kripto para kullanıcısıyla Güney Kore’yi geride bıraktığı görüldü.

Kripto muhabiri Colin Wu’nun haber platformu Wu Blockchain’in 7 Eylül tarihinde yayınladığı verilerde, son zamanlarda Hong Kong üzerinden dolaylı olarak kripto para ekosistemini desteklemesine rağmen anakarada Bitcoin ve kripto para yasaklarını devam ettiren Çin’in yaklaşık 4 milyon kripto kullanıcısına ev sahipliği yaptığı ortaya kondu.

Çin’de mevcut durumda kripto paraların alım-satımına izin verilmemesine rağmen bazı vatandaşların kripto para kullandığı daha önceden çeşitli kaynaklardan bildirilmişti. Bu konuda geçtiğimiz aylarda kripto para alımı yapmak isteyene kullanıcıların Hong Kong’a seyahat ederek oradaki işletmelerden kripto para aldığı öğrenilmişti.

Öte yandan araştırmada Doğu Asya bloğundaki diğer ülkelerin kripto para kullanıcı sayısına da değinildi. Verilere göre zaman zaman altcoinlere gösterdiği yoğun ilgiyle gündem olan Güney Kore’de yaklaşık 2 milyonJaponya’da yaklaşık 1 milyon ve Tayvan’da yaklaşık 400 bin kripto para kullanıcısı bulunuyor.

Bu durumun ayı piyasasındaki verileri temsil ettiği ve olası bir boğa piyasasında ilgili bölgelerdeki kripto para kullanıcılarının 3 ile 5 kat arasında artış yaşamasının beklendiği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!