Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’de Devlet Çalışanları, Dijital Para Rehberine Büyük İlgi Duyuyor

Çin hükümetinin geride bıraktığımız yılın Kasım ayında bastırdığı 200 sayfalık kripto ve dijital para rehberi, devlet çalışanlarının yoğun ilgisine maruz kaldı.

Dijital paraların temel mantığına ek olarak, bu ürünlerin global ekonomik konjüktüre olası etkilerini de kapsayan 23 ayrı yazıdan oluşan bu rehber ile ilgili olarak konuşan Bloomberg’in Çin muhabiri Yinan Zhao, şunları söyledi:

”Bu rehber, temel olarak bakıldığı zaman dijital para ile ilgili yapılmış çalışmaların bir koleksiyon haline getirilmesi ile oluşturuldu. Devlet yetkililerinin ve diğer kademelerde çalışan kişilerin bu konsepti tek bir kaynakta ciddi oranda anlaması için tasarlandı.”

İkinci Baskıya Gidiyor

Çin hükümeti, çalışanlardan çok büyük bir oranda talep gören bu rehberin ikinci baskını yapmak için de harekete geçmiş durumda. İlk baskının ardından sadece üç ay geçmesine karşın, artan ilgiye cevap vermek isteyen hükümet, bu rehberin bir baskısının daha yapılacağını ifade ediyor.

Bu durum, aslında dijital para ekosistemi ve Blockchain ile ilgili olarak Çin’deki ilginin ne kadar yoğun olduğunu da bir kez daha gözler önüne seriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment