Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’de Milyonlarca İnsan Blockchain’i Öğreniyor

Çin’deki milyonlarca vatandaş geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde Bitcoin ve Blockchain ile ilgili bilgi almaya başladı.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping tarafından yapılan açıklamaların ardından ülkedeki insanlar Blockchain teknolojisin ne olduğunu araştırmaya başladılar.

Arama Hacmi Büyüyor

Çin halkı WeChat ve Baidu gibi popüler tarayıcılarda Blockchain ve Bitcoin kelimelerini aratmaya başladılar.

Blockchain ve Bitcoin kelimelerinin bu platformlardaki normal hacmi birkaç yüz bindi. Ancak Devlet Başkanı Xi Jinping’in açıklamalarının ardından milyonlarca insan Blockchain’i aratmaya başladı.

Yukarıdaki grafiklerde de görülebileceği üzere bu iki platformdaki arama hacmi de ciddi oranda artış gösterdi. Çin’deki vatandaşlar özellikle 26 Ekim tarihinde Blockchain ile ilgili bilgi almaya başladılar. Dünkü verilere göre bu platformlardaki arama hacmi Xi Jinping’in açıklamalarının ardından birkaç kat artış gösterdi.

Eğitim Programları

Çin’in Blockchain konusunda çok hızlı bir şekilde harekete geçtiğini söyleyebiliriz. Xi Jinping Blockchain’i öven açıklamalarda bulunduktan sonra ülkenin çeşitli programlarında, haber sitelerinde ve yayınlarında Blockchain ile ilgili bilgi verilmeye başladı.

Çin Komünist Partisi insanların Blockchain, Bitcoin ve Ethereum ile ilgili online şekilde bilgi alabilmeleri için özel bir yayın bile yaptı.

İyice Büyürse…

Çin’de şu anda bile milyonlarca insan Blockchain hakkında bilgi almaya, Blockchain’in tam olarak ne şekilde işlediğini öğrenmeye çalışıyor.

Kripto para sektöründeki bazı isimler Çin’de Blockchain’e duyulan ilginin zamanla büyüyeceğini ve bunun on milyonlara yayılacağını düşünüyorlar. Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya göre Çin’deki 1.4 milyar insanın bile Blockchain’den haberdar olması mümkün olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment